Wij hebben al zoveel artikelen op KetoKing.nl staan, maar de vraag “Wat is keto dieet?” hebben we eigenlijk nog nooit duidelijk beantwoord. Daarom vandaag een korte uitleg over wat het keto dieet precies inhoudt.

Vraag je aan ons “Wat is keto dieet?”, dan antwoorden wij: “Het keto dieet is rijk aan vet en arm aan koolhydraten. Je vervangt producten die veel zetmeel en suiker bevatten door onder andere avocado’s, boter en vette stukken vlees. Het keto dieet wordt ook veel gehanteerd om gezondheidsproblemen als artritis, diabetes en chronische ontstekingen te behandelen.

Dit werkt allemaal dankzij een proces dat ketose genoemd wordt. Daarbij draagt het keto dieet ook bij aan:

  • Duurzame energieniveaus
  • Minder hunkeren naar eten
  • Minder verslaafd aan suiker
  • Mentale helderheid
  • Voldaan gevoel
  • Minder ontstekingen

Vraag jij je af “wat is keto dieet?”, dan is het ook handig om iets van de geschiedenis te weten. Het keto dieet vindt zijn oorsprong namelijk in de jaren ’20. Toen werd het gebruikt om hardnekkige epilepsie bij kinderen te behandelen als medicatie niet hielp. Het keto dieet hielp niet alleen uitzonderlijk goed met het verminderen van het aantal epilepsieaanvallen, het ging ook gepaard met razendsnel gewichtsverlies.

Het keto dieet is geen standaard dieet waarbij je calorieën schrapt en vervangt. Sterker nog, je kunt zelfs gewicht verliezen in ketose zonder daarvoor ooit calorieën te hoeven tellen. Gewichtsverlies draaide de laatste vijftig jaar vooral rond het tellen van calorieën en dat pakte niet altijd goed uit. Een nadruk op voedsel dat rijk is aan nutriënten en het beperken van de inname van koolhydraten helpt je automatisch om het aantal calorieën laag te houden, zonder dat je daar actief mee bezig bent.

Heb jij nu antwoord op de vraag en wil je starten? Lees dan zeker even onze beginnersgids door en schaf de producten van dit boodschappenlijstje aan. Daarna kun je aan de slag met een van onze recepten zoals deze bloemkool pizza, koolhydraatarme friet of heerlijke keto ijs.