Green Sweet assortiment

In onze keto kennisbank leggen wij van alles uit over de diverse aspecten van het keto dieet. Maar wat is een keto dieet precies? En hoe werkt het proces? Wij leggen het je kort, krachtig maar duidelijk uit. 

Wat is keto? Dieet kort uitgelegd

Het keto dieet is rijk aan vet en arm aan koolhydraten. Je vervangt zetmeelrijk brood en suikerrijke ontbijtgranen door avocado’s, boter en vette stukken vlees. Veel mensen gebruiken de ketolevensstijl om gezondheidsproblemen als artritis, diabetes en chronische ontstekingen te behandelen.

Dit werkt allemaal dankzij een proces dat ‘ketose’ heet. Naast gezondheidsvoordelen zorgt het keto dieet ook voor:

  • Duurzame energieniveaus
  • Minder hunkeren naar eten
  • Vermindering van suikerverslaving
  • Mentale helderheid
  • Een voldaan gevoel
  • Minder ontstekingen

Geschiedenis van het keto dieet

Het ketodieet stamt uit de jaren ’20. Toen werd het gebruikt om hardnekkige epilepsie bij kinderen te behandelen als medicatie niet hielp. Het ketodieet hielp niet alleen uitzonderlijk goed met het verminderen van het aantal epilepsieaanvallen, het ging ook gepaard met razendsnel gewichtsverlies.

Calorieën laaghouden

Het keto dieet is geen standaard dieet waarbij je calorieën schrapt en vervangt. Sterker nog, je kunt zelfs gewicht verliezen in ketose zonder daarvoor ooit calorieën te moeten tellen. Gewichtsverlies draaide de laatste vijftig jaar vooral om het tellen van calorieën en dat heeft niet erg goed gewerkt. Een nadruk op voedsel dat rijk is aan nutriënten en het beperken van de inname van koolhydraten helpt je automatisch om het aantal calorieën laag te houden, zonder dat je daar actief mee bezig bent.