Green Sweet assortiment

Het keto dieet brengt een staat van ketose teweeg. Allemaal goed en wel, maar hoe weet je nu wanneer je in ketose bent? De 5 signalen die we hieronder opsommen kunnen aantonen dat je ketose bereikt hebt. Herken jij jezelf al in een of meerdere van de onderstaande kenmerken?

1. Aceton

De meest opvallende aanwijzing om te achterhalen wanneer je in ketose bent, is de karakteristieke acetonadem. Voornamelijk de eerste weken die je in ketose doorbrengt zul je hier ‘last’ van ondervinden. Daarna verdwijnt het luchtje.

Verhelp het zolang het duurt met kauwgom en poets je tanden nauwkeurig. Maak ook je tong eens grondig schoon en je acetonadem wordt iets minder.

Daarnaast vind je aceton ook terug in je urine. Er bestaan speciale urinetests zoals Keto Teststrips waarmee je kunt achterhalen of je in ketose bent of niet.

2. Gewichtsverlies

In ketose verlies je gemakkelijker gewicht – zo eenvoudig is het. Wanneer je keto dieet plots in een versnelling belandt en de kilo’s lijken te smelten als sneeuw voor de zon, ben je hoogstwaarschijnlijk in ketose.

3. Minder honger

Een van de andere voordelen van wanneer je in ketose bent is het verminderde hongergevoel. Je kunt langere periodes overbruggen zonder dat je met eten bezig bent.

4. Meer focus en meer energie

Wanneer je in ketose bent, kan je je beter concentreren. Je brein heeft namelijk minder ketonen – je nieuwe energiebron – nodig dan glucose om goed te werken. Daarnaast kun je ook – wanneer je vet verbrandt in plaats van glucose – rekenen op een stabiele energieniveau. Heb je dus meer fysieke energie en mentale helderheid? Dan zit je waarschijnlijk in ketose!

5. De ketogriep

Tot slot is ook de ketogriep een goed signaal om te achterhalen wanneer je in ketose bent of wordt. De keto griep gaat namelijk vooraf aan je eerste echte ketosestaat. Heb je dus wat meer hersenmist dan normaal, ben je wat vermoeider en heb je een grieperig gevoel? Dan is de kans groot dat ketose om het hoekje schuilt. De ketogriep duurt normaal niet langer dan 3 dagen. Bijt er even doorheen, en je geniet van alle voordelen die gepaard gaan met ketose.