Green Sweet assortiment

Wie de strijd tegen overtollige kilo’s aangaat met het keto dieet, kan rekenen op tal van voordelen naast gewichtsverlies. Het dieet biedt namelijk oplossingen voor heel wat problemen. Er is nagenoeg geen enkel systeem in het lichaam dat geen voordeel ondervindt aan het keto dieet. Wij bespreken kort de 5 voornaamste voordelen.

Voordeel keto dieet #1 – Gewichtsverlies

Wie het keto dieet gebruikt om gewicht te verliezen, zal er in ieder geval erg tevreden mee zijn. Hoe je het dieet ook aanpakt, het keto dieet helpt je om gewicht te verliezen. En ook geen klein beetje. De eerste weken verlies je voornamelijk watergewicht, wat op zich al tot aanzienlijk minder kilo’s zal leiden. Daarna begint de echte transformatie. Afhankelijk van hoe strikt je het dieet volgt en met hoeveel lichaamsbeweging je het keto dieet aanvult, kun je op geringe tijd heel wat kilo’s kwijtspelen.

Voordeel keto dieet #2 – Een gezonder lijf

Verder biedt het keto dieet ook heel wat voordelen voor je gezondheid. Het keto dieet verlaagt het risico op hart- en vaatziektes, doet je bloeddruk dalen, vermindert acne en zou kunnen helpen bij aandoeningen als diabetes, PCOS (polycysteus ovarium syndroom) en sommige vormen van kanker. Daarnaast helpt het ook met tal van brein gerelateerde ziektes zoals Alzheimer, Parkinsons, ALS en zelfs schizofrenie. Bovendien verlengt het letterlijk je levensduur omdat het keto dieet de celvernieuwing ondersteunt.

Voordeel keto dieet 3 – Meer en duurzamere energie

Een van de vele keto dieet voordelen is het verminderen van energiepieken- en dalen. Omdat je tijdens het keto dieet energie haalt uit vetten en niet uit suikers, kun je rekenen op duurzamere energieniveaus. Je bloedsuikerspiegel blijft dankzij het keto dieet namelijk de hele dag door stabiel, wat komaf maakt met de pieken en dalen in je energieniveau.

Voordeel keto dieet #4 – Een verbeterde mentale gezondheid

Een voordeel van het keto dieet dat nog al te vaak onderschat wordt. Naast een betere fysieke conditie verbetert het keto dieet ook je mentale conditie. Dit komt grotendeels voort uit de meer stabiele energieniveaus die het dieet teweeg brengt. Wie de ketogriep doorstaat, kan kan rekenen op meer mentale helderheid. Het keto dieet maakt korte metten met hersenmist en kan je helpen angststoornissen en depressies te overwinnen.

Voordeel keto dieet #5 – Afvallen op een aangename manier

Omdat je tijdens het keto dieet nog steeds kunt genieten van vette voeding, is het met grote waarschijnlijkheid het fijnste dieet dat je ooit volgt. Wie wat creatief is in de keuken hoeft niet te lijden onder de sleur die normaal gepaard gaat met diëten. Bovendien bezorgen ketomaaltijden en de ketosestaat je een voldaan gevoel zodat je geen honger hoeft te lijden. Dit is misschien wel het grootste voordeel van het keto dieet.

 Voor je aan het keto dieet begint, is het aangewezen dit te bespreken met je huisarts. Er zijn namelijk enkele aandoeningen die maken dat het dieet niet zonder risico kan worden gevolgd. Voor een overzicht van de aandoeningen raadpleeg je onze uitgebreide keto dieetgids.