Green Sweet assortiment

Om af te vallen dankzij het keto dieet is het essentieel om in ketose te zijn. Waarom dit zo belangrijk is en hoe het precies werkt, lees je in ons artikel Waarom en hoe ketose werkt. Om er zeker van te zijn dat je in ketose bent, kun je een ketose test gebruiken. 

Hoe je weet wanneer je lichaam in ketose is zonder ketose test

Wanneer je in ketose bent, dan kun je een aantal signalen van je lichaam ontvangen:

  • Je adem ruikt anders (de zogenaamde acetonadem)
  • Je verliest gewicht
  • Je hebt minder een hongergevoel
  • Je kunt je beter concentreren en hebt meer energie
  • Je hebt last van de ketogriep

Voor meer details over deze signalen lees je het artikel ‘Wanneer ben ik in ketose?’.

Gebruik een ketose test

Om er zeker van te zijn dat je in ketose bent, kun je één van de volgende ketose testen gebruiken. In de meeste gevallen bevat een verpakking 100 stuks. Je kunt dus 100 dagen testen voor gemiddeld 10 à 20 euro.

Ketose Teststrips van Medicon – 100 stuks

De Medicon Ketose strips zijn urine teststrips die erg simpel in het gebruik zijn. Dompel ze gedurende 2 seconden in urine en binnen 15 à 30 seconden kun je de kleur van de ketose test vergelijken met de bijgeleverde kaart. 

Ketonentest van URS-1K – 100 stuks

De ketose test URS-1K meet ook de ketonen in je urine en geeft je binnen 60 seconden resultaat. De strips zijn erg simpel in het gebruik en makkelijk af te lezen. Je kunt dus zonder al te veel moeite elke dag testen of je in ketose bent. Het grote voordeel van dit merk is dat de strips FDA en CE gecertificeerd zijn, wat zorgt voor extra betrouwbaarheid.

Roche Uri Screen 10 Smart Teststrips – 100 stuks

Met de professionele teststroken van Dutch Diagnostics (voorheen Roche) meet je verschillende aspecten in je urine, waaronder ketonen. Dankzij de kleuren op de strip kun je zien of je in ketose bent of niet. Het voordeel is dat je deze teststrips na gebruik lang kunt bewaren. Hierdoor kun je precies bijhouden wanneer je wel of niet in ketose was. 

KetoCheck Ketoseteststrips van Keton1 – 50 stuks

Deze ketose test strips geven je een duidelijk resultaat binnen 30 à 40 seconden. Ook hier geeft de kleur van de urinestrip aan of je in ketose bent of niet. 

In tegenstelling tot de hierboven genoemde ketose testen bevat deze verpakking 50 teststrips. Omdat deze volgens de producent maximaal 2 maanden houdbaar zijn, hebben ze ervoor gekozen ze per 50 stuks in plaats van 100 stuks te verkopen.

Ketose test voor urine van Slendercare – 100 stuks

De Keton1 Ketose Sticks veranderen binnen 30 à 40 seconden van kleur. De kleur vergelijk je met de kleurenschaal die is afgebeeld op de verpakking om te kijken of je in ketose bent of niet.