Green Sweet assortiment

Vandaag reviewen wij het boek 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle. Een boek waarmee je – zoals de titel al doet vermoeden – binnen 20 dagen van je trek in zoetigheid af bent. Wil je weten of wij het suikervrij challenge pakket de moeite waard vinden? Lees dan snel verder. 

Afkicken van suiker, is dat eigenlijk wel mogelijk?

‘Suikervrij challenge’, dat klinkt misschien zwaar en niet bepaald leuk, maar je zal heel erg blij zijn als je eindelijk van die lastige trek in zoetigheid af bent. Nuttig is het dus zeker! Natuurlijk is het in het begin niet makkelijk en moet je lichaam echt wennen. Maar dat zal niet lang duren. Na 20 dagen heb je geen trek meer in suiker en dat maakt het afvallen en keto eten een stuk makkelijker! De suikervrij challenge is dus een mooie methode om mee te beginnen als je ook aan het keto dieet wilt gaan doen.

Suikervrij challenge – Wat kun je verwachten van het e-book?

Het e-book 20 dagen zonder suiker is vooral gericht op vrouwen van boven de 40, wat echter niet betekent dat anderen er geen gebruik van kunnen maken. De informatie in het boek  – en in de bonussen waar we zometeen op terugkomen – is duidelijk en in alledaagse taal geschreven. Er worden geen wetenschappelijke termen gebruikt en ook de recepten zijn duidelijk omschreven en geschikt voor zowel ervaren als niet-ervaren koks. 

Het e-book bevat informatie over o.a de bloedsuikerspiegel, de vetopslag en het verbranden van vet. Ook leer je waar je op moet letten bij het kopen van ingrediënten. Over het algemeen is dit handige basis informatie waar je de rest van je leven gebruik van kunt maken. Je ontvangt ook 50 gezonde recepten, waaronder hoofdgerechten, salades, bijgerechten enz. 

Het pakket bevat naast het e-book ook een paar – digitale – bonussen. Als eerste is er de startersgids met wat extra informatie over hoe je suikervrij kunt eten buiten de deur. Zo wordt de suikervrij challenge toch wat makkelijker. Als tweede is er een e-book met 10 recepten voor suikervrije dranken. Deze zijn echter wel erg simpel en veel hiervan ken je waarschijnlijk al. De derde bonus – 10 recepten voor tussendoortjes – bevat smakelijke hapjes. Als vierde en vijfde bonus ontvang je boodschappenlijstjes en toegang tot de Facebookgroep van de suikervrij challenge. Als laatste krijg je een paar e-mails om je nog meer te motiveren. 

Suikervrij challenge – Is ‘20 dagen suikervrij’ het geld waard?

Als je op zoek bent naar een steuntje in de rug om snel van je suikerverslaving af te komen, en de 49 euro binnen je budget past, dan komt dit boek goed van pas. De besloten Facebookgroep is handig als je op zoek bent naar extra tips of met anderen wil praten die proberen te stoppen met het eten van suiker. 

Wel is er nog één ‘dingetje’: suiker uit fruit wordt in 20 dagen zonder suiker niet als ‘echte’ suiker gezien en komt dus wel voor in bepaalde recepten. Dit past niet binnen de keto lifestyle. We raden je dan ook aan om hier rekening mee te houden als je het boek koopt. Uiteraard zijn er genoeg recepten in het boek te vinden die wel perfect bij het keto dieet passen.