Green Sweet assortiment

Keto water is niet echt een speciaal soort water, maar water met een smaakje dat als alternatief kan dienen voor frisdrank. In keto water is geen suiker toegevoegd maar het smaakt alsnog ontzettend lekker! Bovendien mag je dit gewoon drinken tijdens je keto dieet. Bekijk onze 3 recepten voor keto water en geniet van de lekkerste drankjes in jouw keto dieet.

Wat mag je drinken bij een keto dieet?

Bij het keto dieet is het belangrijk om suikers te laten staan. Limonade en frisdrank passen hier daarom niet bij: deze drankjes zitten vol met suiker en koolhydraten. Bovendien krijg je hierdoor nog meer verlangen naar suiker.

Drink daarom lekker water. Dat hoeft helemaal niet saai te zijn. Voeg een aantal ingrediënten samen en je maakt je eigen keto water of keto drankjes. Water transporteert de stoffen door je lichaam en is daarom erg belangrijk. Daarnaast voert het ook afvalstoffen op. Zonder voldoende vocht in je lichaam zou je het altijd koud of altijd warm hebben.

Keto water infusie van frambozen en citroen

Zin in iets zoets, maar wil je niet meteen naar de frisdrank grijpen? Dan is dit recept de oplossing. Als je frambozen en citroen samenvoegt, dan kom je toch aan die fijne zoete smaak. En dit allemaal zonder dat je suikers inneemt! Dit keto water heeft eigenlijk maar 2 ingrediënten: frambozen en citroen.

Vul een groot glas met ongeveer 2 liter water. Doe daar bij een kopje met verse frambozen. Om het af te maken voeg je 3 schijfjes citroen toe. Zorg ervoor dat de frambozen naar onderen dalen en de citroen bovenin blijft hangen. Laat dit even trekken en je hebt een frisdrankvervanger en keto water voor de hele dag.

Keto drankjes met nectarine, basilicum en clementine

Het concept van nectarine en basilicum klinkt misschien gek, maar dit is een echte winnaar als het om smaak gaat. Basilicum is door de hoge hoeveelheid eugenol erg goed voor je en werkt als een prima ontstekingsremmer. Nectarines bieden juist weer veel vitaminen en mineralen.

Vul ook bij dit keto drankje een groot glas met ongeveer 2 liter water. Stop er een geschilde middelgrote nectarine in en voeg daarna 6 frisse basilicumblaadjes toe. Top het af met een mandarijntje, uiteraard zonder schil. Even laten trekken en je hebt een heuse vitaminebooster gecreëerd.

Keto water met een zoete en pittige smaak

Dit recept voor keto water is vol van smaak en eenvoudig te maken. Het is zowel zoet als pittig en prikkelt onze smaakzintuigen. Pak een middelgroot glas en voeg er een stukje geschilde peer aan toe. Meet daarna een eetlepel gember af en voeg deze ook toe. Doe er daarna wat water bovenop. Laat de ingrediënten een nacht trekken en bewaar het water in de koelkast. Koud is dit drankje het allerlekkerst.

Bonus: Bolero suikervrije limonade

Bolero is oplosbare poederlimonade. Ook Bolero heeft de zoetstof stevia als hoofdingrediënt in plaats van bijvoorbeeld aspartaam.
Uiteraard is het suikervrij. Je kunt Bolero limonade ook gebruiken om bijvoorbeeld je kwark of yoghurt op smaak te brengen.
Bekijk hier een proefverpakking met 24 verschillende smaken.