Bij het keto dieet is het water, zwarte koffie en groene thee altijd toegestaan. Maar ben je het drinken van deze ‘saaie’ drankjes even zat? Snappen we! Wij geven je 5 tips wat je bij het keto dieet kunt drinken voor wat meer variatie.

Keto drankjes #1 – Sprankelend water met smaak

Oh zo simpel, maar voeg bij je (bruis)water wat rood fruit toe. Denk hierbij aan bosbessen, frambozen of blauwe bessen. Een alternatief voor je water is komkommerwater: snijd slierten komkommer met een kaasschaaf en voeg deze toe aan je keto drank.

Green Sweet assortiment

Keto drankjes #2 – Appelciderazijn-soda

Appelciderazijn is erg gezond in je keto dieet! Appelciderazijn helpt je onder andere bij vetverbranding en het kan je helpen te ontgiften. Maak bijvoorbeeld een ‘soda’ van 2 eetlepels appelciderazijn, 1/2 theelepel kaneel, ¼ theelepel chilipoeder, snufje zout, schijfje citroen en leng deze keto drank aan met bronwater.

Keto drankjes #3 – Bulletproof® Coffee

Deze koffie mag je bij je keto dieet drinken en helpt je de ochtend door! Zet een kop zwarte koffie, doe deze in de blender en voeg 2 eetlepels roomboter en 1 eetlepel MCT of XCT olie toe. Deze olie is in wezen geconcentreerde kokosolie en stimuleert het aanmaken van ketonen in je lichaam. Deze ketonen/vetten ‘triggeren’ bij de meeste personen – als je er niet teveel van nuttigt – niet het hormoon insuline. Zo blijft je lichaam ondanks de inname van calorieën alsnog vet verbranden. Je breekt er waarschijnlijk je (intermittent) vast niet eens mee!

Keto drankjes #4 – Zelfgemaakt gemberbier

Zelfgemaakt gemberbier is nog iets wat je mag drinken bij het keto dieet. Kant-en-klaar gemberbier of ginger ale bevat – helaas – vaak veel suiker. Als je het zelf maakt, dan kun je kiezen voor een variant zonder suiker. Knijp 2 cm gember uit met een sterke knoflookpers of juicer. Voeg sprankelend bronwater toe en je hebt een heerlijk alcoholvrij keto drankje voor in de (na)middag.

Keto drankjes #5 – Kombucha thee

Kombucha thee als keto drank is een goed alternatief voor een biertje! De wat schuimende textuur en de kleine hoeveelheid – gemiddeld 0,5%, ontstaan door fermentatie – alcohol maken dit keto drankje een goed alternatief voor de ‘vloeibare boterhammen’ die vaak de revue passeren op de vrijdagmiddagborrel. Kombucha is een van origine Japanse drank en wordt gemaakt door een bepaalde zwam te fermenteren. De drank is rijk aan vitamine B en vitamine C en helpt ook bij het ontgiften van je lichaam. Ideaal dus om bij je keto dieet te drinken. Let op: kombucha thee kan je wakker houden. Drink het dus niet vlak voordat je wilt gaan slapen.

Keto drankjes #bonus: Bottenbouillon

Oke, bottenbouillon is niet echt een ‘drankje’ dan wel keto drank. Maar kook meerdere uren achter elkaar botten en je extraheert uit deze botten gezonde mineralen en elektrolyten. Bovendien is deze bouillon rijk aan collageen. Collageen heeft weer een positief effect op je botten en gewrichten.

© Tekst KetoKing.nl – Jim Leseman