Green Sweet assortiment

Het beginnen aan een nieuw dieet of een andere levensstijl is niet altijd makkelijk. De eerste weken zijn vaak het moeilijkst omdat je dan nog moet wennen, maar met een beetje geluk krijg je veel steun van je familie en vrienden. Toch zijn er veel gezinnen waarin niet iedereen keto wil eten. Logisch ook: niet iedereen vindt het even lekker! Wij geven je een aantal tips over hoe je het keto dieet kunt volgen als je gezin dit niet doet.

Het keto dieet begint bij jezelf

Als je begrip en steun van je gezin wilt, moet je eerst zelf weten waarom je aan het keto dieet begint. Als je deze vraag niet kunt beantwoorden zullen anderen je ook niet begrijpen. Doe je research, sla eventueel een aantal video’s of artikelen op en zorg ervoor dat het duidelijk is waarom dit de beste keuze voor jou is.

Praat met je gezin over je keto dieet

Dat je gezin niet meedoet aan het keto dieet betekent niet dat ze je niet steunen. Grote kans dat ze gewoon willen blijven eten zoals ze altijd al hebben gedaan. Om ervoor te zorgen dat ze je wel steunen in je keuzes, is het belangrijk om met elkaar te blijven praten. Zowel met je partner als met je kinderen. Leg je gezin uit waarom je keto wil eten, praat over je gevoelens en ervaringen en vraag om steun wanneer dat nodig is. Leuker nog: laat je kinderen eens helpen bij het bakken of koken!

Respecteer elkaars keuzes

Als je je veel gezonder voelt sinds je met het keto dieet bent begonnen, dan wil je natuurlijk dat je partner en kinderen ook gezonder worden. Maar vergeet niet dat pushen en verplichten vaak averechts werkt en dit tot wellicht stress of – nog erger – ruzie kan leiden. Respecteer elkaars keuzes en probeer samen een goede middenweg te vinden. Everybody happy?!

Zorg voor een goede organisatie 

Als iedereen een andere eetstijl aanhoudt, dan is het soms ingewikkeld om de juiste maaltijd op tafel te zetten waar iedereen van geniet. Plan je maaltijden dus altijd van te voren, en zorg dat je alles in huis hebt voor eventuele aanpassingen en opties. Maak ook zeker gebruik van onze keto boodschappenlijst. Zo kun je bepaalde ingrediënten van de maaltijd vervangen door iets dat je wel mag/wil eten, terwijl het hoofdingrediënt hetzelfde blijft. Op deze manier eet het hele gezin samen. En sta je ook geen uren in de keuken om 3 verschillende maaltijden te bereiden. 

Naar een restaurant met je gezin

Als je uit eten wilt, dan kun je vaak van te voren het menu van het restaurant online vinden. Check voordat je reserveert of er genoeg opties voor je zijn. Is dat niet het geval? Kies dan een ander restaurant waar het hele gezin iets lekkers kan eten. 

Naar een feestje

Ook op een feestje kun je je voorbereiden. Maak wat lekkere snacks klaar in grote hoeveelheid zodat iedereen kan proeven en smullen. Zo hoef je niet in een hoekje te staan met je eigen snacks terwijl alle anderen chips en gebak eten en geniet je samen met iedereen van lekkere hapjes. 

Kom in contact met andere volgers van het keto dieet

Voor wat extra steun en tips is het nooit mis om een aantal mensen te kennen die hetzelfde dieet volgen als jij. Zo kun je je aanmelden voor diverse Facebookgroepen, kijken op Instagram of misschien heb je wel kennissen die keto eten. Praat erover met andere ouders op school, met vrienden, met collega’s… Wie weet zijn er meerdere mensen in je omgeving die keto eten, of die het graag eens willen proberen.