Green Sweet assortiment

Wij maken regelmatig gebruik van stevia zoetstof omdat we het heerlijk vinden af en toe een cake of andere zoetigheid te bereiden. Onze Keto Tiramisu met stevia zoetstof is dan ook een grote favoriet binnen het gezin. Maar wat is stevia precies? En welke soorten stevia zoetstoffen zijn er? Wij leggen het je uit.

Wat is stevia zoetstof?

Stevia is een plant waarvan de bladeren een zoete smaak hebben. De stoffen die voor deze zoete smaak zorgen noemen we steviolglycosiden. Deze worden uit de plant gehaald en toegevoegd aan voedingsmiddelen om suiker te vervangen. Je kunt stevia zoetstof ook los kopen, hier gaan we later in dit artikel op in.

Stevia zoetstof bevat geen calorieën en is 200 à 300 keer zoeter dan suiker. Veel mensen denken dat stevia suiker 1 op 1 vervangt, maar omdat het veel zoeter is heb je maar een hele kleine hoeveelheid nodig. 

Er zijn veel soorten gezonde en caloriearme zoetstoffen. Wij zetten er een aantal op een rij.

Vloeibare stevia zoetstof

Het voordeel van vloeibare stevia zoetstof is dat je ze in heerlijke smaakjes kunt krijgen. De Greensweet caramel is een goede toevoeging voor koekjes, en Greensweet Aardbei is lekker in de yoghurt of kwark. Chocoladefans kiezen natuurlijk voor Greensweet Chocolade, die goed van pas komt voor een gezonde keto taart en Greensweet Vanille is een must voor je keto vanille pudding. 

Stevia zoetstof in poedervorm

Naast vloeibare stevia zoetstof, kun je dit ook in poedervorm komen.

Mattisson HealthStyle Stevia Sweet Powder wordt vaak gebruikt om de koffie of thee wat zoeter te maken. Maar ook voor het bakken van taarten en koekjes is het een handig product.

De Greensweet Stevia Erythritol bevat ook geen calorieën en is geschikt om mee te bakken. De erythritol wordt niet opgenomen door het lichaam, ondanks het feit dat het als koolhydraat wordt beschouwd.

Wil je suiker uit een recept vervangen door een gezonde variant? Dan is Sukrin erg fijn, hierbij hoef je niet uit te rekenen hoeveel zoetstof je tot je neemt. Je meet dit product op dezelfde manier af als normale suiker.

Mattisson HealthStyle Erythritol smaakt dan wel iets minder zoet dan suiker, het geeft alsnog die heerlijke zoete touch aan je baksel, thee, koffie of toetje. De erythritol verlaat je lichaam zonder dat het opgenomen wordt. Zo krijg je geen calorieën binnen.

Stevia zoetstof chocoladerepen

Een suikervrije chocoladereep, dat klinkt als een droom, toch? Ze bestaan écht, en dat dankzij stevia zoetstof! De Balance Choco Stevia reep is bijvoorbeeld lekker als toetje. En de Céréal Chocolade Reep met Praline is een lekkere zoete snack. Als je graag een gezonde snack deelt met vrienden om ze kennis te laten maken met suikervrije producten, dan ga je voor de Céréal Praline Maltitol reep

Volg je het keto dieet, dan is af en toe een suikervrij snoepje of suikervrije chocoladereep prima. Maar doe het uiteraard niet te vaak. Het is natuurlijk ook een leuke en slimme manier om je vrienden en familie gezonder te laten snacken.