Green Sweet assortiment

Er bestaan variaties op het keto dieet die beter werken voor bepaalde mensen. Bij ons werkt het standaard keto dieet het beste. Maar als je na drie tot vier weken op het dieet nog moeilijkheden ondervindt, zijn de volgende opties misschien meer wat voor jou.

Standaard keto dieet

5% koolhydraten, 10-20% proteïnen, 75-85% vet.

Aangepast keto dieet

20-30% koolhydraten, 30-40% proteïnen, 30-40% vet. Deze vorm leidt waarschijnlijk niet tot aanhoudende ketose.

Carb cycling

Hierbij wissel je koolhydraatrijke dagen af met ketodagen, met een verhouding van 50-50 of 70-30 en gaat vaak gepaard met hoge intensiteitstraining. Dit wordt ook wel het cyclisch keto dieet of het gerichte keto dieet genoemd.

Beperkt keto dieet

Dit wordt vaak gebruikt bij kankerpatiënten. Dit dieet beperkt niet alleen de koolhydraatopname, maar ook de calorieopname. Doorgaans tot 400 tot 800 calorieën per dag.

Proteïnerijk keto dieet

Het proteïnerijke keto dieet is populair bij bodybuilders. Bij deze variant beslaat de proteïneopname 30% van de dagelijkse calorieopname en wordt de vetopname beperkt. Wees voorzichtig: als je niet regelmatig aan intense beweging – bijvoorbeeld gewichtheffen- doet, dan ga je met deze variant uit ketose.

Vegetarische/veganistische keto

Vegetarische of veganistische keto is niet onmogelijk, maar een uitdaging. Sommige mensen noemen dit het ketotarische dieet. Jim eet vegetarisch en het lukt hem prima.

Dirty keto

We raden je niet aan dit langere periodes vol te houden. Bij dirty keto hanteer je dezelfde normen voor macronutriënten, maar consumeer je wel ongezonde olie zoals die in fastfood. Voor sommige mensen worden uitstapjes hierdoor gemakkelijker, maar wij plannen liever vooruit en nemen gezonde snacks en maaltijden mee.

Luie of lazy keto

Voor wie zijn of haar macronutriënten niet nauwgezet in het oog wilt houden, is er lazy keto. Je houdt je koolhydraatopname in de gaten en eet zoveel vetten als mogelijk zonder de precieze hoeveelheid bij te houden. De resultaten zijn hier wel minder opvallend.