Green Sweet assortiment

Marsepein zonder suiker, kan dat? Zeker wel! Wanneer je marsepein in de winkel koopt, dan zit dit echt vol suiker. Doe je aan het keto dieet, dan kun je maar een heel klein stukje eten als cheatmeal. Zonde! Omdat wij stiekem grote fans zijn van marsepein, hebben wij zelf geprobeerd om marsepein zonder suiker te maken. En als we zo onbescheiden mogen zijn…het onderscheidt zich niet van de echte!

Experimenteer met nieuwe smaken

Doordat we erythritol gebruiken, wordt deze marsepein alsnog lekker zoet. Wil je overigens een extra luxe versie, gebruik dan rozenwater in plaats van gewoon water. Let er hierbij wel op dat je rozenwater gebruikt dat je ook echt mag drinken! Maar ook ander bloemwater is mogelijk. Zo is oranjebloesemwater erg bekend in de Arabische keuken. Je kunt dit dan ook vaak kopen in een Marokkaanse of Turkse winkel. En je maakt er ongetwijfeld een ontzettend lekkere marsepein zonder suiker mee.

Marsepein zonder suiker als tussendoortje

Omdat we voor deze marsepein natuurlijke zoetstoffen gebruiken, kun je dit gewoon eten. Maar let op: ook suikerloze tussendoortjes altijd met mate! Versier er ook eens een mooie koolhydraatarme verjaardagstaart mee of voeg het toe aan je dienblad vol gezonde snacks als je een feestje geeft. Natuurlijk is marsepein zonder suiker maken ook een perfecte activiteit met de kinderen tijdens Sinterklaas

Leuk met kinderen

Omdat marsepein vaak wordt gegeten met Sinterklaas, is het hartstikke leuk om je kinderen hierbij te betrekken. De vormpjes maken van de marsepein zonder suiker is natuurlijk het leukst. Maak er bijvoorbeeld balletjes van of een ‘worst’ die je later in plakjes kunt snijden. In een creatieve bui? Probeer dan eens een poppetje of ander leuk vormpje te creëren. 

Sta je in de keuken met jonge kinderen? Gebruik dan een deegroller om de marsepein zonder suiker uit te rollen tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Met uitsteekvormpjes hebben de kids in no time de tafel vol liggen met leuke marsepeinen figuurtjes. 

Je kunt de marsepein 2 à 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Wel kan het een beetje uitdrogen, dus eet het zo snel mogelijk op.

Traktatietip

Mag jouw kind trakteren op school, maar wil de school liever dat er geen “echte” zoetigheden getrakteerd worden? Maak dan samen leuke figuurtjes of balletjes van deze suikerloze marsepein. Wie weet inspireer je andere ouders om ook wat vaker voor een suikervrije snack te gaan als ze horen hoe lekker de traktatie was. 

Ingrediënten marsepein zonder suiker

  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram erythritol 
  • 30 ml water, rozenwater of oranjebloesemwater
  • 1 theelepel amandelextract of steviala druppels amandel

Marsepein zonder suiker bereiden

  1. Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom
  2. Kneed dit met je handen tot je een gladde massa hebt
  3. Maak er nu leuke vormpjes van
  4. That’s it!
Marsepein zonder suiker bereiden

AuteurMariekeCategorieFeestdagen

Opbrengsten1 portie

 100 gr amandelmeel
 60 gr erythritol
 30 ml water, rozenwater of oranjebloesemwater
 1 tl amandelextract of steviadruppels met amandelsmaak

1

Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom

2

Kneed dit met je handen tot je een gladde massa hebt

3

Maak er nu leuke vormpjes van

4

That's it!

Ingrediënten

 100 gr amandelmeel
 60 gr erythritol
 30 ml water, rozenwater of oranjebloesemwater
 1 tl amandelextract of steviadruppels met amandelsmaak

Aanwijzingen

1

Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom

2

Kneed dit met je handen tot je een gladde massa hebt

3

Maak er nu leuke vormpjes van

4

That's it!

Marsepein zonder suiker