Green Sweet assortiment

Voor de meeste mensen is het antwoord op de vraag ‘is het keto dieet gezond?’ eenduidig: ‘JA!’. Keto is een gezonde levensstijlverandering waarmee je de strijd aan kunt gaan met verschillende chronische ziektes. We leggen uit waarom het keto dieet gezond is.

Van koolhydraten naar vet

Jarenlang heeft de overheid een dieet met weinig vet, veel koolhydraten, veel volle granen, fruit en groenten aanbevolen. Er werd geloofd dat voedingsvetten – en zeker verzadigde vetten – de aders verstopten en hartziektes veroorzaakten. Steak was ‘uit’, zemelenmuffins ‘in’.

Helaas werden deze voedingsrichtlijnen gebaseerd op zwakke data. Sinds men vetten uit de voedingsrichtlijnen verbande en verving door zetmeel en suiker, is de gezondheid van de maatschappij er sterk op achteruit gegaan. Meer dan de helft van de Amerikanen kampt bijvoorbeeld met overgewicht of is zwaarlijvig.

Hoewel er veel bronnen melden dat het keto dieet niet duurzaam werkt en slechts een korte termijn dieet is, blijkt uit de geschiedenis iets heel anders.

Geraffineerde suikers toegenomen met 4000%

Sta hier even bij stil: in de laatste 250 jaar is het aantal geraffineerde suikers dat mensen in de Verenigde Staten opnemen toegenomen met 4000 procent!

Veel hedendaagse chronische ziektes kwamen vroeger lang niet zo vaak voor als nu. Ze kwamen slechts heel uitzonderlijk voor. Het lijkt wel of de switch naar veel goedkope, gemakkelijke koolhydraten meer problemen heeft veroorzaakt dan het ooit heeft kunnen oplossen.

Volgens de moderne wetenschap zijn er weinig tot geen argumenten voor het type koolhydraatrijke dieet waar de meeste mensen vandaag de dag aan gewend zijn (waar een dagelijkse opname tussen de 225 en de 325 gram normaal is).

Ketose

Ketose bootst het vasteneffect na, wat een van de redenen is voor de bewering dat het keto dieet enkel op korte termijn goed is. De biologische voordelen van vasten – voedingsketose – kunnen echter veel beter voor je zijn wanneer je ze een leven lang aanhoudt.  Ze kunnen zelfs letterlijk je levensduur verlengen!

Wanneer calorieinname drastisch wordt verminderd, of ketose wordt bereikt, vindt het lichaamseigen celreinigingsproces plaats, ook wel autofagie genoemd. Deze complexe biologische functie resulteert in een meer hersteld, verfrist lichaam, tot op cellulair niveau.