Green Sweet assortiment

Doe je aan het keto dieet en wil je wat waardes bijhouden? Dan kan een keto app op je telefoon uitkomst bieden. Maar welke keto apps en low carb apps zijn er eigenlijk? En nog belangrijker: welke voegen echt wat toe van dag tot dag? 

De beste keto app

Ik heb een aantal keto apps onder de loep genomen. Maar ik kwam erachter dat de meeste apps vooral makkelijk zijn voor Amerikaanse gebruikers. Zo worden er alleen Amerikaanse maateenheden gebruikt en staan er alleen maar linkjes naar Amerikaanse winkels.

Ik heb tientallen apps geprobeerd en meteen verwijderd als je er voor moest betalen. Daarom zie je de ketobuddy diet app waar veel vraag naar is, hier niet terug. Na veel onderzoek ben ik bij de volgende 5 gratis keto apps gekomen die zeker het proberen waard zijn.

Keto app #1 – Keto.app – Keto Diet Tracker

Met deze keto app kun je doelen stellen, maar de app is vooral bedoeld om je macro’s bij te houden. Log bijvoorbeeld je netto koolhydraten door het scannen van streepjescodes van producten die je hebt gekocht. Dit werkt verrassend goed met Nederlandse producten: mijn netje avocado’s en het blikje ansjovis werden herkend! 

De keto app is best handig als je – een tijdje – wilt controleren of je niet teveel koolhydraten binnenkrijgt en of de verhouding vetten/eiwitten niet verkeerd zijn. Een leuke toevoeging van deze keto app is dat je bewegingsactiviteiten zoals sport kunt loggen. De calorieën die je hierbij verbrandt, worden weer afgetrokken van je dagelijkse calorieën. Een minpunt is de wat gedateerde lay-out, maar het werkt.

Keto app - Keto Diet Tracker

Geen app maar wel een digitaal kookboek? Bekijk dan de opties voor een digitaal keto kookboek zoals De Keto Revolutie.

Keto app #2 – Total Keto Diet: Low Carb Diet

Op deze mooie keto app staan veel gerechten. De ‘Eggs Benedict à la Oopsie’ vind ik leuk gevonden. Je vindt hier zelfs het maken van ‘sub-ingrediënten’ zoals cacao nibs. Ook lees je op deze keto app interessante artikelen en e-books over het keto dieet. Het nadeel vind ik wel dat alle maateenheden alleen in het Amerikaans staan. Er is (nog) geen optie om dit te veranderen. Maar de lekkere gerechten en mooie foto’s maken het dat deze keto app zeker een plek verdient in de lijst van de beste keto apps.

Keto app - Total Keto Diet
Keto app - Total Keto Diet

Keto app #3 – Eat Low Carb

De gratis variant van deze keto app heeft aardig wat recepten en het ziet er allemaal lekker uit. Wat ik slim gevonden vind is dat deze keto app foto’s van de gerechten zonder bijschrift laat zien. Een aantal foto’s van de ketogerechten maken mij nieuwsgierig, dus ik klik erop. Al hoopte ik dat na het klikken wel meteen de naam van het gerecht zou worden getoond. Ook hier zijn de maateenheden helaas weer alleen in het Amerikaans.

Keto app - Eat low carb
Keto app - Eat low carb

Geen app maar wel een digitaal kookboek? Bekijk dan de opties voor een digitaal keto kookboek zoals De Keto Revolutie.

Keto app #4 – Keto List

Deze keto app is een keto boodschappenlijst en bevat een aantal recepten. De vormgeving is wat ‘cartoony’ en dat spreekt mij erg aan. Er is wel meteen nadeel dat ik zie: er zit veel reclame in deze gratis keto app. Dit motiveert mij niet om deze app dagelijks te gebruiken. Wat wel weer handig is, de vanzelf genererende keto weekmenu’s. Leuk om hier doorheen te bladeren voor inspiratie.

Keto app - Keto list

Keto app #5 – Lazy Keto

‘Luie’ recepten vind je ook in deze keto app. Maar als je wat meer werk in een ketomaaltijd of ketosnack wilt steken, dan ben je bij deze app helemaal aan het juiste adres. Ook hier herhaal ik weer: deze app heeft alleen Amerikaanse maateenheden. Wat goed is aan deze keto app: je vindt er veel themagerechten, denk aan Halloween of kerst. Maar het allerleukste is een heuse random ketorecepten generator, waar je à la Tinder gerechten kunt wegswipen.

Download Lazy Keto voor iPhone >>
Download Lazy Keto voor Android >>

Keto app - Lazy keto

© Tekst KetoKing.nl – Jim Leseman