Een kerstdiner organiseren is een leuke en feestelijke manier om de feestdagen met vrienden en familie te vieren.   Als gastheer is het jouw verantwoordelijkheid om een gastvrije sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat je gasten een onvergetelijke en plezierige tijd hebben. Dit is ook goed mogelijk op een keto manier!   Hieronder vind je 10 maaltijdideeën om je standaard kerstgerechten om te toveren in een keto variant.   Eten je gasten geen ketogeen dieet? Voeg eenvoudig wat bijgerechten toe, zoals gebakken aardappelen, rijst of brood, om het voor hen ook een feestelijk maal te maken.  
  1. Geroosterde kalkoen of kip met een verscheidenheid aan geroosterde groenten, zoals spruitjes, wortels, pastinaken en paprika’s.
  2. Gegrilde zalm met een gemengde salade, cherrytomaatjes en avocado.
  3. Langzaam gegaard rundvlees met bloemkoolpuree en gestoomde broccoli.
  4. Gember vetbommetjes
  5. Champignon- en spinazietaart met een amandelmeelkorst.
  6. Garnalencocktail met een zelfgemaakte low-carb cocktailsaus.
  7. Gevulde eieren met avocado en bacon.
  8. Chocolade salami
  9. Bloemkool- en bacongratin.
  10. Gebakken brie met amandelmeelcrackers en gesneden appels.
  Vergeet niet om te zorgen voor een grote verscheidenheid aan groenten, gezonde vetten en eiwitbronnen in je maaltijden, en om je inname van voedsel hoog in koolhydraten, zoals brood, pasta en zoetigheden, te beperken.  

Het kan daarom ook handig zijn om van tevoren te plannen en een lijst te maken van de gerechten die je wilt bereiden, zodat je de benodigde ingrediënten op tijd kunt kopen.