Er zijn veel heerlijke en bevredigende snackopties voor mensen die een ketogeen dieet volgen. Hier zijn een paar ideeën:

 1. Gekookte eieren: Rijk aan eiwitten en gezonde vetten, gekookte eieren zijn een lekkere snack. Je kunt er ook avocado of mayonaise aan toevoegen voor extra smaak en voedingsstoffen.
 2. Noten en zaden: Noten en zaden zijn een goede bron van gezonde vetten en eiwitten. Goede opties zijn amandelen, walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten.
 3. Kaas: Kaas is rijk aan vet en eiwitten, waardoor het een goede snack is voor het ketogene dieet. Kies voor volvetvarianten zoals cheddar, mozzarella en blauwe kaas.
 4. Avocado: Avocado is rijk aan gezonde vetten en kan ‘gewoon zo’ gegeten worden of als spread op low-carb crackers of groenten.
 5. Olijven: Olijven zijn rijk aan gezonde vetten en kunnen als lekkere snack op zichzelf gegeten worden of aan een salade of andere maaltijd toegevoegd worden.
 6. Low-carb eiwitrepen: Er zijn veel commerciële eiwitrepen die laag in koolhydraten zijn en geschikt voor het ketogene dieet. Let wel op de etiketten en kies voor repen met hoogwaardige ingrediënten.
 7. Kokoschips: Kokoschips zijn een lekkere en knapperige snack rijk aan gezonde vetten. Ze kunnen los  gegeten worden of aan een mix van noten en zaden toegevoegd worden.
 8. Komkommerschijfjes met roomkaas: Komkommerschijfjes met een bolletje roomkaas erop zijn een verfrissende en verzadigende snack.

  Onthoud dat je bij het kiezen van snacks moet kiezen voor snacks die rijk zijn aan vet en eiwit, en laag in koolhydraten om in ketose te blijven.

  %d bloggers liken dit: