Pizza is een populair Italiaans gerecht dat bestaat uit een dunne, ronde bodem van deeg, bedekt met saus, kaas en andere toppings naar keuze. Pizza’s worden meestal in de oven gebakken totdat de bodem knapperig en de kaas gesmolten is. Er zijn talloze variaties op de traditionele pizza, waaronder vegetarische, veganistische en low carb varianten. Pizza is een gewaardeerd gerecht over de hele wereld en wordt vaak thuis of bij pizzarestaurants gegeten. Hier zijn vier ideeën voor koolhydraatarme pizzabodems.

Bloemkoolbodem

Dit is een populaire optie voor een low carb bodem. Om het te maken, maal je bloemkoolroosjes in een keukenmachine fijn, vervolgens verwarm je de bloemkool in de magnetron of rooster je deze in de oven totdat het gaar is. Meng vervolgens de bloemkool met ei, kaas en eventuele kruiden naar smaak, en druk het mengsel uit tot een dunne, ronde bodem op een bakplaat. Bak de bodem tot hij goudbruin is, en beleg hem vervolgens met saus, kaas en andere toppings naar keuze.

Amandelmeelbodem

Deze bodem wordt gemaakt van amandelmeel, dat een laag in koolhydraten alternatief is voor traditioneel tarwemeel. Om het te maken, meng je amandelmeel, ei, kaas en eventuele kruiden naar smaak tot een deeg vormt. Rol het deeg uit tot een dunne, ronde bodem op een bakplaat, en bak de bodem tot hij goudbruin is.

Kokosmeelbodem

Deze bodem wordt gemaakt van kokosmeel, dat ook laag in koolhydraten is en een goed alternatief voor tarwemeel. Om het te maken, meng je kokosmeel, ei, kaas en eventuele kruiden naar smaak tot een deeg vormt. Rol het deeg uit tot een dunne, ronde bodem op een bakplaat, en bak de bodem in een voorverwarmde oven tot hij goudbruin is.

Courgettebodem

Deze bodem wordt gemaakt van geraspte courgette, wat een perfecte keto groente is. Om het te maken, meng je geraspte courgette, ei, kaas en eventuele kruiden naar smaak tot een deeg vormt. Rol het deeg uit tot een dunne, ronde bodem op een bakplaat, en bak de bodem tot hij goudbruin is.  

Let er ook op om de toppings voor je keto pizza aan de lichtere kant te houden, zodat het totale koolhydratengehalte laag blijft. Eet smakelijk!